tegen eenzaamheid

vecht mee tegen eenzamheid

8% van de Groningers geeft aan eenzaam te zijn. In jouw dispuut, klas, of vriendengroep van 25 personen zijn dit al twee mensen. Twee mensen die eenzaam zijn. Als je nagaat hoeveel personen je eigenlijk op persoonlijk gebied goed kent, hoeveel zijn het er dan?

​Eenzaamheid is iets wat mensen kan isoleren van de buitenwereld en hen diep ongelukkig maakt. Mensen kunnen zich zelfs eenzaam voelen in een grote groep mensen. Wat eenzaamheid definieert is het feit dat de persoon geen verbondenheid voelt met de mensen om zich heen, of zelfs de afwezigheid van mensen om zich heen om zich überhaupt verbonden mee te voelen. Maar eenzaamheid is ook iets wat makkelijk verholpen kan worden. Alleen al met een bezoekje, een kopje koffie of samen boodschappen doen kan er verbondenheid gecreëerd worden tussen mensen.​

Hier willen wij ons dan ook voor inzetten. We willen een stad creëren waarin meer wordt omgekeken naar elkaar, ongeacht naar wie. We willen verbondenheid creëren tussen mensen, door middel van simpele bezoekjes, klusjes of wat dan ook. We willen mensen laten zien dat ze welkom zijn, dat ze gewaardeerd zijn en dat ze gezien.

Help jij mee om eenzaamheid tegen te gaan?

HELD WORDEN ≫